Wat zou het internet zijn zonder een zoekmachine? Het zou in ieder geval een stuk minder gebruiksvriendelijk zijn! We kennen ze allemaal wel Google, Yahoo, Bing allemaal zoekmachines die het gebruik van het internet verbeteren en relevante zoekresultaten opleveren voor de gebruiker. Door de geavanceerde technieken door de jaren heen vind de internetgebruiker steeds sneller zijn doel en werken zoekmachines steeds efficienter.

Google is zeker in Europa veruit de grootste speler als het gaat om zoekmachines. Zoekmachines zijn steeds meer diensten gaan ontwikkelen waardoor de ondernemer zijn website beter vindbaar kan maken. Ook zijn er tegenwoordig mogelijkheden om via een zoekmachine te adverteren. Betalen om hoger te komen bij relevante zoekers. Een oplossing waar veel websites en bedrijven gebruik van maken om meer bezoekers naar de website te krijgen.

 

 

In de online marketing kennen we 2 belangrijke termen m.b.t. zoekmachines:

- Search Engine Optimization(SEO)

Een simpele uitleg zou ik zelf niet beter kunnen verwoorden als in onderstaande link.

http://www.artform.nl/artformatie/wat-is-seo-eenvoudige-uitleg-in-3-minuten/

- Search Engine Advertising(SEA)

Het adverteren op zoekmachines heeft zich de afgelopen jaren oko sterk ontwikkeld. Er word steeds meer gebruik van gemaakt en er gaat steeds meer digitaal geld in om. Als je zelf wilt starten met SEA houd het volgende stappenplan aan.

http://www.iprospect.nl/what-we-do/sea

Leuk al die functies van Google, maar hoe werkt het nou precies?

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply