1. Statistieken platform

2. Personal branding

Youtube is een programma waar beeld en geluid kan worden gedeeld.  Ook word youtube als een social media platform gezien. Er kan een account worden aangemaakt, muziek worden gedeeld, gereageerd en ge-liked. De gebruiker bepaald wat de consument ziet en youtube heeft dagelijks ongeloofelijk veel bezoekers. Een goed platform om jezelf te profileren en je imago te ‘maken of kraken’. Er is weinig interactie tussen gebruikers op dit paltform maar wel bepaal je zelf wat je ziet en wat anderen van je zien.

3. Zakelijk gebruik

Zakelijk word youtube ook steeds meer gebruikt. In de hedendaagse maatschappij is het een must om vermakelijke relevante te bieden voor de bezoekers. Ook moet dit gedaan worden op verschillende manieren en op verschillende platformen om zoveel mogelijk mesnen te bereiken met dezelfde boodschap. Als onderneming kun je ook actief zijn op dit platform en heb je dezelfde rechten als iedere andere gebruiker. Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om youtube te gebruiken om de uitstraling te versterken. Het beeld dat de consument over het bedrijf heeft is bepalend en het is dus wenselijk dat dit beeld goed is. Youtube kan hier een goede, simpele oplossing voor zijn.

4. Marketing mogelijkheden

Youtube is een platform met dagelijk heel veel unieke bezoekers. Elke bezoeker zoekt iets anders en heeft een ander zoekgedrag. Dit kan bij worden gehouden en aan de hand hiervan kan er worden geadverteerd. Youtube heeft een groot bereik en specifiek waardevolle informatie over bezoekers. Via het advertising model van youtube kunnen bezoekers worden bereikt met relevante informatie waar ze op dat moment naar aan het kijken zijn. Ook is er sinds kort de advertising voor filmpjes. Een soort reclame in de laadtijd die pas na een bepaalde tijd kan worden overgeslagen. Verplichte reclame waar de bedrijven genoeg voor betalen. Effectief maar duur!

Meer informatie over adverteren op Youtube en de mogelijkheden staan hieronder:

http://www.youtubemarketing.nl/diensten/youtube-adverteren/

5. Trends & ontwikkelingen

Youtube is sinds kort een apart kanaal begonnen waar exclusieve films worden vertoond. Dit kanaal is toegankelijk mits er met de account voor betaald word. Een betaalde vorm van Youtube dus?! Zie het hieronder

http://nos.nl/artikel/505177-betalen-voor-deel-van-youtube.html

Betekend dit de ondergang van Youtube?

Word youtube nu ingeruild of achterhaald door andere kanalen die wel gratis zijn?

Of behoud Youtube haar marktaandeel en zijn mensen bereid te betalen voor de content?

‘De toekomst zal het leren!’

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply