Het internet word steeds belangrijker in het leven van de consument. Sterker nog, het is niet meer weg te denken. Met de opkomst van het internet is de rol van marketeer flink veranderd. Waar vroeger aan massacommunicatie werd gedaan kan nu persoonlijke, gerichte communicatie worden verricht via internet. Een mega bom aan informatie komt op de bedrijven af. Maar hoe kan ik me een weg banen door deze informatie en de relevante stukken eruit filteren. Een enorme database met kennis en statistieken maken het de hedendaagse ondernemer vaak lastig en bezorgd hem geregeld hoofdpijn.

Meten=Weten word er wel eens gezegd, maar dat gaat met de grootte van de data tegenwoordig niet meer op. Welke informatie gebruik ik nou of is relevant voor mijn website en mijn prestaties? Ook kan er op de website goed worden gekeken naar het gedrag en de wensen van de bezoekers. Hier kunnen de online marketing processen later op worden ingericht waardoor een beter resultaat word behaald. De basis van conversie verhoging en kennis over je bezoekers begint met webstatistieken. Google Analytics is het meest gebruikte programma om de webstatistieken te bekijken. Relevante ratio’s en tabellen worden getoond waar vervolgens conclusies uit worden getrokken. Een overzichtelijke interface die jou als ondernemer de informatie geeft die jij nodig hebt. Hieronder een artikel met cijfers die uit Google Analytics gehaald kunnen worden en het nu van het koppelen van kpi’s hieraan:

http://www.webredacteuren.com/2013/03/kpis-meten-in-google-analytics/

Een uitgebreider en vollediger overzicht van de meetbare cijfers en de impact hiervan geeft Avinash Kaushik. In deze uitgebreide blog geeft hij duidelijk de verschillen weer met screenshots en uitleg. Wel in het engels maar zeker een aanrader!

http://www.kaushik.net/avinash/web-analytics-101-definitions-goals-metrics-kpis-dimensions-targets/

 

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply