Een kennismaking met een nieuwe manier van lesgeven deze Minor. Geen seminar maar een webinar, een informatieve bijeenkomst gewoon lekker thuis vanuit je luie stoel. Het onderwerp van vandaag was contentmarketing en de toekomst en essentie hiervan. Het webinar werd uitgezonden door Crowdale een specialist in webinars. Speciale gast was Patrick Petersen, online marketing goeroe en auteur van boeken die in de praktijk veel worden gebruikt voor online vraagstukken.

Een vrij lange webinar met veel informatie. Echter lag een groot gedeelte van deze informatie voor de hand of wist ik al door voorkennis. Wel is het interessant om de verschillende kijk van mensen op online marketing, en in dit geval contentmarketing te zien. Woorden als engagement en binden & boeien van de doelgroep stonden centraal. De klantenloyaliteit moet worden  verhoogd en dmv content kan een langdurige relatie aan worden gegaan met de consument. Relevant voor de gebruiker en goed voor je onderneming.

Relevante informatie voor de doelgroep is de key to succes. Het interesseren van het publiek en hier later voordeel mee behalen, dat is wat contentmarketing doet! Door te zorgen dat de doelgroep positief is over je bedrijf en dit ook doorgeeft aan zijn/haar omgeving. Niet alleen de like op facebook maar ook het delen van berichten. Zorg dat de content goed is dan volgt de rest vanzelf.

Dit zijn de tips die Patrick vooral naar voren liet komen. Ook heeft hij een goed handboek geschreven over online marketing dat wij ook gebruiken en een nieuw boek over  contentmarketing wat hij middels deze weg nog wilde promoten. Mocht je meer willen weten over dit onderwerp of over Patrick Petersen zelf? Zoek maar wat rond op youtube, genoeg informatie te vinden, genoeg relevante content die jou verder kan helpen!

crowdalelogo

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply