1. Statistieken platform

2. Personal branding

Vine is een nieuwe applicatie uit 2013 geintroduceerd door Twitter. Een applicatie die snel is gegroeid in populariteit en het aantal gebruikers. De dienst is een social stop-motion video dienst. Gebruikers maken een profiel aan en sturen elkaar kleine video berichten van 6 seconden. Storytelling staat centraal. Welk verhaal heb jij te vertellen? Waar hou jij je mee bezig? Een ideeal social media platform waarmee je online imago verder kan worden uitgewerkt. Mensen krijgen steeds persoonlijkere informatie als jij dit toelaat. Social video is de toekomst.

3. Zakelijk gebruik

Vine is pas net nieuw en word nog nauwelijks tot niet door zakelijke partners gebruikt. Er is nog geen winst te halen voor bedrijven op dit platform en andere platformen zijn aantrekkelijker om in te zetten.

4. Marketing mogelijkheden

Ook op het gebied van marketing zijn er weinig mogelijkheden binnen vine. De dienst heeft wel een groot bereik en een groot aantal gebruikers, echter kunnen deze nog niet worden bereikt en kan er weinig data worden gehaald voor marketeers. Veel data met weinig inhoud.

5. Trends & ontwikkelingen

Het nieuwsbericht over de lancering van Vine, gaat social video dan eindelijk een grote rol spelen online?

http://www.emerce.nl/best-practice/vinemarketing-gaat-socialvideo-nu-eindelijk-doorbreken

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply