1. Statistieken platform

2. Personal branding

Twitter is een platform wat gericht is op de bezigheden van de gebruikers. Gebruikers posten direct hun belevingen waardoor snelle communicatie ontstaat. Twitter is met meer dan 500 miljoen gebruikers een toonaangevend social media platform. Middels twitter kunnen momentopnames gedurende de dag worden gedeeld met de buitenwereld. De grbuiker bepaald zelf wie de informatie ziet en welke informatie. De gebruiker bepaald dus zelf het online beeld dat hij uitstraalt. Ook kan relevante informatie of vermakelijke content worden gedeeld middels een retweet. Twitter is een goed platform om in contact te staan met je vrienden op afstand. Je kan persoonlijke contacten onderhouden met andere gebruikers die je in ‘real life’ niet meer zo vaak spreekt. Jij bepaald wat je deelt dus jij bepaalt je online imago via Twitter. In het onderstaande artikel worden 5 tips gegeven waardoor jij een goede post kan plaatsen. Een post die goed is voor je online imago en personal branding. Hou deze guidelines van Vergouwen Overduin aan en jij bent verzekerd van een goed online imago wat bij jou past.

http://www.springest.nl/artikelen/personal-branding-met-twitter-de-juiste-tweet

3. Zakelijk gebruik

Voor zakelijk gebruik is Twitter ook handig, mits er genoeg aandacht is gestoken in de naamsbekendheig en genoeg mensen je bedrijf volgen. Als de doelgroep jou bedrijf in de gaten houd is het een makkelijke snelle manier om nieuws in de wereld te brengen. De gebruikers krijgen direct he nieuws en bepalen zelf of het relevant is. De gebruiker kan zo optimaal op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen, acties of aanbiedingen. Ook kan er zakelijk snel onderling worden gecommuniceerd bij het behalen van succesen of het op zoek zijn naar een bepaalde dienst. Steeds meer zakelijk contact word gelegd via Twitter en deals worden gedeeld!

4. Marketing mogelijkheden

Twitter is een goed platform met een groot bereik. Een marketeer kan snel veel informatie krijgen over gebruikers die binnen de doelgroep vallen. Relevante push berichten kunnen worden gestuurd en er kan goed ingespeeld worden op de wensen van de consument. Door de berichten te filteren, gebruik te maken van de # om informatie te bundelen en goed te luisteren kan er optimaal ingespeeld worden in de wensen van de consument. Voor meer informatie verwijs ik door naar het volgende artikel waar voorbeelden worden gegeven over de manier van het gebruiken van Twitter voor marketingdoeleinden.

http://www.bothsocial.nl/social-media-marketing/twitter-marketing/

5. Trends & ontwikkelingen

Twitter bestaat al een aantal jaar en houd aich constant bezig met ontwikkeling en innovatie van de diensten. Zo is er begin dit jaar een nieuwe app in het leven geroepen. Vine! Een social media platform waarmee korte stop-motion filmpjes kunnen worden gemaakt en direct kunnen worden verzonden als tweet. Het nieuwsbericht voor de introductie van deze nieuwe app zag er op frankwatching als volgt uit:

http://www.frankwatching.com/archive/2013/01/25/trending-twitters-nieuwe-videodienst-vine/

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply