1. Statistieken platform

2. Personal branding

Tumblr is een blogsite waar korte berichten met elkaar worden gedeeld. Korte blogs die aanpasbaar, like en dealbaar zijn. Het is ontzettend populair onder jonge internetgebruikers. Een groot verschil met soortgelijke platformen als facebook is dat ze gebruik maken van blogs. Deze zijn aanpasbaar en er kan met meerdere identiteiten informatie worden verspreid. Dit is iets nieuws wat we op nog geen ander social media kanaal hadden gezien. Mede door deze optie is Tumblr niet direct relevant voor personal branding. Wel word er met een alias informatie verspreid en kan de populariteit hiervan worden gemeten, jijzelf hebt hier alleen weinig aan.

3. Zakelijk gebruik

Zakelijk word hier wel steeds meer gebruik van gemaakt. Op speelse wijze word kennis gedeeld met de doelgroep en relevante informatie aangeboden. Ben jij benieuwd naar enkele voorbeelden van bedrijven die gebruik maken van Tumblr en wat ze nou precies hebben gedaan?

http://www.makemesocial.nl/zakelijk-tumblr-inzetten/

4. Marketing mogelijkheden

Er zijn veel actieve gebruikers bij Tumblr dus qua dat betreft is het een social media kanaal met een groot bereik. Ook kunnen de interesses van de doelgroep worden gepeild. Waar word over geblogt? Wat zijn de interesses? Kortom informatie voor een marketeer. In het volgende artikel word uitgelegd waarom Tumblr een goede toevoeging kan zijn op je huidige social media kanalen en hoe je dit het beste in kan richten:

http://www.inc.com/jeff-haden/how-to-use-tumblr-for-marketing.html

5. Trends & ontwikkelingen

Tumblr word steeds populairder onder jongeren. Steeds meer ouders maken een profiel aan op facebook en jongeren trekken weg naar sites als Tumblr en instagram. Het volgende artikel gaat over deze ontwikkeling.

http://www.refdag.nl/nieuws/economie/ouders_op_facebook_jongeren_naar_instagram_en_tumblr_1_719840

Pas geleden is Tumblr overgenomen door Yahoo. Yahoo deed dit om verschillende redenene en voor een bedrag van maar liefst 1.1 miljard euro, meer lezen check het artikel hieronder.

http://www.profnews.nl/1011669/yahoo-neemt-bloggersite-tumblr-over

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply