1. Statistieken platform

2. Personal branding

Soundcloud is een programma waar muziek mee kan worden gedeeld. Afspeellijsten, nummers of eigen mixen kunnen met de volgers worden geshared. Jij bepaalt wat anderen zien dat je lusiterd, jij bepaald welke muziek je online zet. Dit is een vorm van een online communicatie. Het imago dat je online naar buiten brengt en profileert. Er kan verder buiten comments bij nummers geen chat plaatsvinden of andere communicatie. Het is een toevoeging van het online beeld maar geen platform met als hoofddoel communicatie tussen mensen. Artiesten en luisteraars bij elkaar brengen door middel van muziek. See for yourself:

3. Zakelijk gebruik

Zakelijk word soundcloud praktisch niet gebruikt. Alleen artiesten, labels en muziekmakers hebben profijt aan het gebruiken van soundcloud. Deze kunnen muziek voor iedereen gratis beschikbaar maken met streaming. Een groot bereik voor deze muziekmakers in een digitaler wordende maatschappij.

4. Marketing mogelijkheden

Er kan geen directe reclame gemaakt worden via soundcloud. Voor marketeers is het een social media platform wat niet relevant is. Het delen van muziek staat niet bij veel bedrijven hoog in het vaandel en heeft weinig toegevoegde waarde voor de onderneming. De enige manier is om vermakelijke content in de vorm van muziek te delen waar verkapte reclame voor het bedrijf in zit. Een vorm van guerilla marketing in muziek is een vorm die nog amper tot niet gebruikt word maar in de toekomst wel zou kunnen groeien.

5. Trends & ontwikkelingen

Soundcloud blijft meegaan met de ontwikkelingen en speelt in op het stijgende mobiel internet gebruik. Steeds meer consumenten maken gebruik van een smartphone en willen hier ook soundcloud op afspelen. Om hierop in te spelen bracht soundcloud in Mei het volgende nieuws:

http://www.tabletsmagazine.nl/2013/05/soundcloud-voor-ios-krijgt-integratie-met-google/

Want to know how it works? See for yourself and hear the world’s music!

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply