Vanavond een bijeenkomst van de social media club Den Bosch bijgewoond, een elke maand terugkerend evenement om mensen uit het bedrijfsleven met elkaar en het gebruik van social media kennis te laten maken. Deze avond stond in het teken van muziek, de bijbehorende rechten en uiteraard het gebruik van social media.

Het begon met twee jonge social media ondernemers die zich irriteerden aan de beperkte keuze van nummers in de top 2000 die jaarlijks uitgebracht word in de muziekwereld. Als alternatief verzonnen zij de snob 2000, een lijst met allemaal topnummers uit de historie van muziek die niet in de top 2000 staan. Een soort tweede lijst waarin iedereen zijn favorieten toe kon voegen d.m.v. social media. Een online community waar een lijst word gebaseerd op de keuze van de volgers en bezoekers van het forum. Verder was er een panelgesprek over het hedendaagse beleid op het gebied van muziek en rechten. Aanleiding voor dit gesprek was het aanklagen van een jonge ondernemer met een website die filmpjes online gooide van jonge artiesten die door willen breken en het uit de lucht halen van de nederlandse radiowebsite(embedded link) door BUMA. Een heftige discussie over de rechten en de straffen en hoe het beter geregeld moest worden in Nederland met uiteindelijk een open einde.

Geen echte conclusie maar wel informatief. Het was nuttig om een manier te zien waarbij social media word gebruikt om respons te krijgen en hier analyses of lijsten later van samen te stellen. Verder denk ik dat het een eindeloze discussie is over de rechten in de muziekwereld die nog lang door zal gaan, veel verschillende meningen zijn hierover maar geen echte concrete oplossing. Een informatieve bijeenkomst over het gebruik van social media!

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply