1. Statistieken platform

Slideshare

2. Personal branding

Slideshare is een dienst gericht op het delen van kennis. Presentaties kunnen met elkaar worden gedeeld en hier kan op worden gereageerd. Het delen van kennis en het koppelen van je naam aan kennis. Personal branding draait om je online uitingen en imago. Kennis is een groot gedeelte van dit imago en dit is een goed middel om dit te versterken. Slideshare word vooral B2B gebruikt maar kan voor professionals gelden als een platform waarop het zichzelf goed kan profileren.

3. Zakelijk gebruik

Zakelijk is slideshare heel makkelijk te gebruiken. Simpel kunnen bestanden, presentaties en resultaten met elkaar worden gedeeld. Afstand speelt geen rol meer in de overdracht van kennis en deze is 24\7 beschikbaar. Ook geld slideshare als een valide informatiebron. Bij het zoeken naar oplossingen of expertise kan snel het antwoord worden gevonden of de juiste persoon in huis worden gehaald. Een geschikt socail media platform voor zakelijk gebruik en snelle communicatie. Ook kan er voor leerinstellingen of trainers reclame gemaakt door trainingen of seminars online te zetten om een nog groter bereik te genereren.

4. Marketing mogelijkheden

Slideshare is bedoeld om kennis te delen en niet direct geschikt voor marketing. Wel kan via via reclame worden gemaakt  of geadverteerd. Binnen de presentaties bepaalt de maker wat er staat. De lezers zijn op zoek naar informatie in een bepaalde hoek dus kan het zoekgedrag van bezoekers wel worden gemeten. Aan de hand hiervan kunnen interesses worde gepeild en hier later op ingespeeld. Ook heeft het een enorme database aan presentaties en informatie die voor vee gebruikers relevant is.

5. Trends & ontwikkelingen

In 2012 is Linkedin voor ongeveer 120 miljoen euro overgenomen door LinkedIn. Een andere dienst gebaseerd op B2B die op deze manier haar dienstenportfolio uitbreid. Op een veelbezochte blogsite stond in 2012 het volgende:

http://tweakers.net/nieuws/81756/linkedin-neemt-slideshare-over-voor-119-miljoen-dollar.html

Hieronder 16 tips die je kunnen helpen Slideshare B2B te gaan gebruiken en hier geld meet te verdienen!

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply