1. Statistieken platform

2. Personal branding

Skype is een live video verbinding tussen gebruikers over de hele wereld. Veel mensen gebruiken skype omdat het gratis en toegankelijk is. Skype is ideaal voor personal branding. In plaats van gesprekken in real life kunnen deze via video worden gevoerd. Je gedraagt je hetzelfde als normaal maar dan online. Jij bepaalt met wie je praat en wat je tegen diegen zegt. Een social communicatie platform waar je jezelf en je imago goed kan profileren of versterken. Ook kan er met mensen over heel de wereld worden gecommuniceerd wat je bereik aanzienlijk vergroot. Soms word Skype zelfs vergeleken met Facebook qua aantal gebruikers. Kijk het onderstaande filmpje maar eens.

3. Zakelijk gebruik

Ook op zakelijk gebied word de dienst Skype steeds meer gebruikt. Veel gesprekken of zelfs vergaderingen over grote afstand spele zich af op dit paltform. Het is een makkelijke, snelle, gratis manier van communiceren die voor veel bedrijven aantrekkelijk is. Geen reistijden om elkaar te spreken maar ook niet via de telefoon, een gouden middenweg door real life contact via video. Skype is extreem goed bruikbaar voor de zakelijke markt. Het bereik van zakelijke gebruikers word nog groter door de nieuwe ontwikkelingen. Het word vanaf nu mogelijk om zakelijk te bellen zonder dat hiervoor contact heeft afgespeeld. Skype Connect:

http://webwereld.nl/software/44984-skype-wordt-zakelijk-met-connect

4. Marketing mogelijkheden

Marketing mogelijkheden zijn er via Skype bijna niet. Veel mensen gebruiken de dienst maar zetten niet veel in hun profiel. Alles is gebaseerd o pde video gesprekken met kenissen op een simpele manier. Niet geschikt voor marketingdoeleinden.

5. Trends & ontwikkelingen

Social media word tegenwoordig steeds meer gebruikt voor het achterhalen van misdrijven of andere informatie te verkrijgen. Laatst las ik dit nieuwbericht over de invloed van social media in de opsporingsmogelijkheden van de politie. Interessant om te lezen, en is jou privacy wel echt veiliggesteld via deze dienst?

http://www.nu.nl/internet/3412473/politie-mag-terughacken-en-skype-afluisteren.html

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply