1. Statistieken platform

2. Personal branding

Qzone is een social media platform wat vooral in azie heel populair is. In Europa kennen we de dienst nog niet echt. Het is een verzamelplatform voor al je interesses, berichten, foto’s of zelfs een dagboek. Je bepaald een volledig beeld dat je geeft naar de buitenwereld. Jij bepaalt je profiel en wie het kunnen zien, jij bepaalt dus je online imago onderbouwd met allerlei media. Qzone is mits je in het juiste gedeelte van de wereld zit heel goed voor personal branding.

3. Zakelijk gebruik

Zakelijk word qzone steeds meer gebruikt. Veel informatie is van het platform te halen voor bedrijven en oplossingen worden sneller gevonden. Ook kan de doelgroep gericht worden benaderd aan de hand van zijn profiel. In Azie gebruiken ook steeds meer bedrijven social media voor optimalisatie van haar aanbod.

4. Marketing mogelijkheden

In Azie kent Qzone veel gebruikers. Een goed platform waar veel informatie te vinden is over de gebruikers middels een profiel. Marketeers kunnen interesses en andere persoonlijke informatie koppelen en hier haar strategie op bepalen. Voor marketingdoeleinden is het goed omdat Qzone een groot bereik heeft en de bedrijven veel weten van het gedrag van de gebruikers.

5. Trends & ontwikkelingen

Er is weinig nieuws en informatie te vinden over Qzone tenzij je vloeiend chinees spreekt. Wel heb ik hier een kaart gevonden die duidelijk aangeeft welke social media platforms, en dus ook Qzone, waar in de wereld het meest worden gebruikt.

http://twittermania.nl/2012/06/wereldkaart-van-sociale-netwerken/

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply