1. Statistieken platform

2. Personal branding

Pinterest is een social platform waar interesses kunnen worden gedeeld. De gebruiker krijgt keuzes te zien en kan zelf een pagina samenstellen aan de hand van zijn/haar interesses. Jij bepaalt hoe jou pagina eruit ziet en wie deze kan zien. Interactie tussen gebruikers gebaseerd op interesses. Je kan je online imago sturen door je interesses aan te passen. Het is een toevoeging op andere social media platformen die gebaseerd zijn op profielen.

3. Zakelijk gebruik

Sinds kort is het mogelijk een zakelijk account te onderhouden en dus nog dichter in contact te komen met de gebruikers. De zakelijke markt profiteerd van de informatie die uit dit kanaal kan worden gehaald. Bij het juist inzetten van dit paltform kan relevante informatie worden verkregen. Zit jij nog te twijfelen en wil je wat tips?

http://www.webredactie.nl/2013/02/04/pinterest-zakelijk-gebruiken-10-tips/

4. Marketing mogelijkheden

Op pinterest geven alle gebruikers hun interesses weer en delen dit met elkaar. Middels crowdsourcing kan hieruti heel simpel een doelgroep worden gehaald. De gebruikers kunnen persoonlijk bereikt worden door bedrijven gebaseerd op hun interesses. Op deze manier is het makkelijk relevante informatie aan meerdere personen te bieden die hier op kunnen reageren. Kortom het gedrag en de interesses kan via die platform goed worden gepeild. De positionering en aanpak van het bedrijf kan hier goed op worden afgestemd waardoor het bedrijf optimaal voldoet aan de wensen van de klant.

5. Trends & ontwikkelingen

Pinterest is begonnen als dienst voor de internetbezoekers om met elkaar in contact te komen aan de hand van hun interesses. Tegenwoordig probeert Pinterest hier ook wat mee te verdienen, lees het volgende artikel maar eens:

http://www.emerce.nl/nieuws/pinterest-stap-dichterbij-activatie-verdienmodel

Weet je nou nog niet precies wat Pinterest inhoud bekijk het volgende korte filmfragment:

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply