Een kijkje achter de schermen bij een internetdienstenbureau uit ons eigen Breda en wel Netvlies. Een bezoek aan Netvlies  afgelopen week heeft me inzicht gegeven hoe het er nou echt aan toegaat in de praktijk. Wat gebeurd er nou allemaal in een internetbureau? Hoe zit de organisatie in elkaar? Hoe pakken ze projecten aan? Hoe werken ze samen voor het beste resultaat? Dit waren een aantal brandende vragen die bij mij naar boven kwamen bij het denken aan een internetdiensten bureau.

Het begon met een rondleiding door het schitterende pand gelegen aan de Prinsenkade te Breda. Na een rondleiding gehad te hebben en het zien van een vrije & rustige werkomgeving vervolgden we het bezoek met een interessant interview met Tsjeerd Machielsen. In dit gesprek werd ons de organisatie uitgelegd en de projecten om ons wat meer inzicht te geven in Netvlies in de praktijk.

Netvlies is een totaalaanbieder van alles wat met internet te maken heeft, dit word bedoeld in de grootste zin van het woord. Wel richt Netvlies zich vooral op het maken van websites en het online maken van projecten en bedrijven. Daar ligt de specialiteit van Netvlies en gelijk de key activity. Netvlies heeft o.a. business developers, concept managers, online marketing specialisten, programmeurs en vormgevers in huis om daadwerkelijk een totaalaanbod te bieden met de beste kwaliteit. Het helpt de klanten niet alleen op weg en online maar leert deze ook werken met de systemen om de content en invulling van de kanalen zelf bij te houden. Hartstocht, vakmanschap en resultaat staan centraal!

Netvlies is al 15 jaar toonaangevend op het gebied van internet diensten en is inmiddels al uitgegroeid tot een bedrijf met 32 FTE(37 medewerkers) met vele succesvolle projecten van grote partijen. Het meest trots is Netvlies op het feit dat het zich na al die jaren nog steeds staande weet te houden in de altijd veranderende markt op het gebied van internet. Door mee te gaan met de ontwikkelingen en flexibel personeel waarborgt Netvlies deze voortgang. Het bedrijf word  als ‘Brabants’ & ‘Gezellig’ gezien, dit geeft aan dat Netvlies alles over heeft voor haar klanten en als prettige strategische partner word gezien. Het geeft de klanten een persoonlijke benadering, connecties & oplossingen en dient als kennisorgaan om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn en de klanttevredenheid te verhogen.

Netvlies zelf hoeft weinig aan marketing te doen omdat de tevreden klanten door mond-mond reclame steeds nieuwe klanten aandragen. Het is een jonge organisatie met jonge mensen, Netvlies ziet het daarom als verbeterpunt om deze mensen zo professioneel mogelijk te maken. Dit doet men door te zoeken naar manieren om efficiënter te werken en goed te luisteren naar het personeel en hun ervaringen over de ontwikkelingen op de markt. Door een horizontale bedrijfsstructuur en korte lijnen houd het de samenwerking van het personeel zo optimaal mogelijk en blijven de resultaten een succes.

Netvlies is onlangs overgestapt op een andere projecttechniek methode. De switch is gemaakt van de waterval naar de scrum methode, dit doen ze door met alle betrokken werknemers met alle specialisten vaker samen te zitten om de voortgang te bespreken en met zo’n scrum sneller tot een beter resultaat te komen. ‘Iedereen is gelijk en we komen samen tot de snelste en beste oplossing, dit is onze manier van werken’.

nijntje

Een aantal toonaangevende projecten van Netvlies zijn :

* Nationaal Park de Hoge Veluwe -> advies & optimalisatie webdiensten(geen content) -> kosten 30.000 euro

* Nijntje-> optimaliseren website & usibility kinderen verhogen-> Media Ukkie Award 2012
Netvlies staat sinds kort in de Emerce 100, een jaarlijkse lijst met de beste bedrijven in de e-business. Wil jij zien hoe trots ze zijn?

http://www.netvlies.nl/actueel/nieuws-overzicht/netvlies-trots-op-haar-notering-in-de-emerce-100-/801

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply