1. Statistieken platform

2. Personal branding

LinkedIn word gebruikt voor de personal branding op professioneel niveau. Met veel actieve gebruikers is het een relevant platform voor veel professionals. Middels een profiel word informatie verschaft op werkgebied van de gebruiker. LinkedIn word vaak gebruik om netwerken in op te slaan en te onderhouden. Het gebruik van kaartjes verplaatst aich online snel naar LinkedIn. Ook word het gebruikt om zakelijke afspraken of contacten te leggen. Een platform waar je jezelf een imago kan geven op professioneel niveau. Jij bepaalt wat andere gebruikers van je zien en wat je imago is.

3. Zakelijk gebruik

LinkedIn is vooral een B2B platform. Een schakel tussen professionals en bedrijven met als doel het helpen van elkaar. Als bedrijf is het mogelijk een bedrijfsprofiel aan te maken en hiermee professionals te ontmoeten. In het onderstaande artikel word de essentie hiervan uitgelegd en waarom het goed is voor jou bedrijf!

http://www.lifestreamen.nl/2012/06/linkedin-company-pages-de-moeite-waard-om-tijd-te-investeren/

Contacten worden gelegd, afspraken worden gemaakt en samenwerkingen worden aangegaan die eerst onmogelijk leken. LinkedIn is een ideaal platform om de hulp te vinden die je zoekt voor wat voor vraagstuk dan ook. Gebruikers hebben een profiel met werkervaring en expertises waardoor snel de juiste persoon kan worden gevonden. Een snelle oplossing voor veel vraagstukken begint tegenwoordig bij LinkedIn. Door deze snelheid kunnen bedrijfsprocessen snel hervat en oplossingen snel gevonden worden.

4. Marketing mogelijkheden

LinkedIn word vooral gebruikt door professionals. Als dit de doelgroep is van het bedrijf kan het goed zijn voor marketingdoeleinden maar verder word het weinig gebruikt. Sommige bedrijven in de detachering en uitzendbranche genruiken zogenaamde ‘zoekaccounts’ om zo de juiste personen voor functies te vinden. Voor deze bedrijven is LinkedIn wel een goede manier om deze connecties te leggen en de juiste personen te bereiken. Voor de gebruiker maakt het dit weer aantrekkelijk omdat hij zo bereikbaar is voor partijen van buitenaf waar anders waarschijnlijk geen contact mee was verkregen. Hieronder de mogelijkheden van LinkedIn voor marketingdoeleinden in een kort filmpje:

5. Trends & ontwikkelingen

LinkedIn is een social media platform dat steeds populairder word en intensiever word gebruikt. Een steeds groter gedeelte van de beroepsbevolking in Nederland uit zich dan ook op dit forum. Met meer dan 4 miljoen leden in Nederland is het niet eens meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Steeds meer mensen zien de essentie in van LinkedIn en zodoende worden steeds meer contacten gemaakt via dit platform. Hieronder een kritisch artikel over de groei van het aantal accounts en een onderbouwing hiervan:

http://recruitmentmatters.nl/2013/05/15/meer-dan-50-beroepsbevolking-op-linkedin/

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply