JCDecaux, de naam komt je vast en zeker bekend voor, maar waarvan?

Iedereen ziet de reclameuitingen van JCDecaux en wel in de vorm van buitenreclame geintegreerd in het stadsmeubulair. Je staat er niet altijd bij stil maar onbewust is dit reclame die iedereen dagelijks in zijn omgeving tegen komt en dus een enorm bereik heeft. ‘Van pamfletten op de muur tot high-tech beeldschermen met reclameuitingen.’

JCDecaux is het bedrijf dat bekend staat als wereldmarktleider op het gebied van buitenreclame. Het is allemaal begonnen met het idee van Jean-Claude Decaux om stadsmeubulair(bushokjes, plattegronden, informatiepalen, billboards, etc. ) ter beschikking te stellen voor gemeenten met onderhoudscontracten, in ruil hiervoor mocht hij in dit stadsmeubulair reclameruimte exploiteren. JCDecaux verdient op zijn beurt weer geld aan het ‘verhuren’ van deze reclameruimte. JCDecaux is onderdeel van het straatbeeld in ruim 3418 steden in 54 landen verspreid over heel de wereld. Een toonaangevend bedrijf dus als het gaat om offline reclameuitingen gericht op de massa.

Het logistiek organiseren van het onderhoud en het plaatsen van stadsmeubilair vereist een goede planning en kan soms knap lastig zijn. JCDecaux heeft in Nederland alleen al 190 mensen in dienst die levensgrote operaties ondernemen met een strak tijdschema om alles tot in de puntjes te regelen. Geinteresseerd om een kijkje te nemen achter de schermen?

bushokje jcdecaux

Discovery Channel heeft recent een documantaire gemaakt over zo’n grote operatie in Amsterdam waar JC Decaux een aanbesteding voor heeft gewonnen.


‘Operation Big Bang’: binnen een paar maanden 1500 bushokjes(ABRI) en 450 informatiepalen(MUPI) vervangen in de straten van Amsterdam zonder dat het het openbaar vervoer ook maar een beetje vertraagd. Aanrader!

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply