1. Statistieken platform

2. Personal branding

Instagram is niet per definitie een goed platform voor personal branding. Wel kunnen afbeeldingen worden gedeeld en worden bekeken waardoor je de volgers beelden uit jou dag laat zien. Instagram is onderdeel van Facebook en word vaak in combinatie gebruikt. Dat maakt het met de 100 miljoen gebruikers+ de 1 miljard gebruikers van facebook een groot bereik. Door foto”s van instagram kan het het online imago nog meer worden versterkt en volgers komen meer te weten over jou!

3. Zakelijk gebruik

Instagram word vrijwel niet zakelijk gebruikt. Buiten foto’s van producten of aanbiedingen onderling zijn er weinig zakelijke gebruikers van instagram. Enkele bedrijven die gericht zijn op visuele en grafische bestanden maken hier wel gebruik van. Foto’s van producten, bedrijfsprocessen of mensen maken een merk nog geloofwaardiger. Het versterkt het imago online en verbeterd de positieve naamsbekendheid onder de desbetreffende doelgroep.

4. Marketing mogelijkheden

Wel zijn er een aantal marketingmogelijkheden met instagram. Sommige bedrijven gebruiken het om hun klanten te informeren of te bereiken met nieuwe, relavante en vermakelijke content. Hieronder in het artikel worden een paar toonaangevende bedrijven beschreven en de rol die instagram heeft gespeeld in de opbouw van hun online imago via social media. De auteur van dit artikel komt uit Breda en is eigenaar van Instawalk.

http://instawalk.nl/instagram-marketing/

5. Trends & ontwikkelingen

Instagram houd zich veel bezig met ontwikkeling en innovatie. Steeds meer mensen maken gebruik van instagram, er worden maar liefst 40 miljoen foto’s per dag geupload! Om ook met de mobile ontwikkelingen mee te gaan en niet alleen naar de concurrentiestrijd te kijken van Samsung en Iphone heeft instagram iets nieuws. Ze gaan voor de nieuwe blackberry een app maken. Dit om de gebruikers van de nieuwe blackberry de mogelijkheid te geven gebruik te maken van de dienst en zo een extra doelgroep aan te spreken. Hieronder een artikel met het nieuwsbericht!

http://www.techtastic.nl/2013/02/facebook-heeft-instagram-app-in-ontwikkeling-voor-blackberry-10/

 

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply