1. Statistieken platform

2. Personal branding

Hyves was een platform dat bij de opkomst van social media erg populair werd. Het is een platform gemaakt voor grotendeels Nederlandse gebruikers. Op het begin gebruikte iedereen massaal Hyves als social media paltform om zichzelf te profileren en het online imago voor het eerst te sturen. Na verloop van tijd is vrijwel iedereen overgestapt en word Hyves nog maar minimaal gebruikt ondanks het grote aantal accounts. Andere platformen hebben de race gewonnen en Hyves is een achterhaald medium geworden door de jaren heen. Voor personal branding is Hyves dus niet meer geschikt, weinig mensen bezoeken de website of volgen jou profiel nog intensief. Het publiek trok massaal weg en er werden zelfs filmpjes online gezet over hoe je je account kan verwijderen, een schoolvoorbeeld van negatieve publiciteit!

3. Zakelijk gebruik

Voor zakelijke gebruikers was het ook de eerste kennismaking met social media in Nederland. Er was nog veel otwetendheid en weinig bedrijven sprongen in in deze nieuwe ontwikkeling. Voor zakelijk gebruik is Hyves nooit echt van de grond gekomen. Weinig bedrijven waren actief en weinig contacten zijn gelegd op professioneel niveau via dit platform.

4. Marketing mogelijkheden

Wel is het mogelijk op Hyves te adverteren op een groot aantal accounts. Echter zijn de accounts niet meer actief en zijn niet vaak op het platform te vinden. Investering in bijvoorbeeld reclame via dit platform zijn dus niet rendabel. Een laag bereik, hoge kosten en weinig resultaat doen de ondernemer beslissen andere social media platformen te verkiezen en te gebruiken.

5. Trends & ontwikkelingen

Hyves heeft bekedn gemaakt niet langer de strijd met de grote platformen aan te blijven gaan. Er word gekozen voor een nichemarkt en Hyves gaat zich richten op een toaal andere doelgroep. In het volgende artikel word hier uitleg over gegeven en word de nichemarkt beschreven.

http://www.emerce.nl/nieuws/hyves-2013-focus-kids-games

Hyves richt zich vanaf nu op kinderen en gamification in de hoopt hier weer succesvol mee te worden. Door de hele jonge doelgroep aan te spreken wil de Telegraaf Hyves weer een levend platform maken.

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply