1. Statistieken platform

2. Personal branding

Google+ is een verzamelprogramma voor andere social media platformen. Een verzameling van alle profielen op alle platformen overzichtelijk aangeboden voor de gebruiker. In een overzicht alle social media kanalen beheren. Ideaal voor Personal branding dus en het sturen van je online imago. De nadruk ligt wel bij google diensten. Het is een soort mix van Linked In en Facebook, een mix voor persoonlijk en zakelijk gebruik.

3. Zakelijk gebruik

Zoals hierboven vermeld is google+ ook goed zakelijk te gebruiken. Het werkt veel met netwerken en kringen. Het draait om connectie met andere gebruikers. Google+ word veel gebruikt om specifieke groepen mensen of kringen te bereiken. Via Google+ is het mogelijk met weinig moeite, snel veel mensen te bereiken. Door te kijken naar gedrag, relevantie en behoefte kan her aanbod richting de gebruikers worden geoptimaliseerd. Hieronder een simpel stappenplan om Google+ gelijk zakelijk te gebruiken en aan de slag te gaan.

http://www.afslag2.nl/artikels/google-plus-zakelijk

4. Marketing mogelijkheden

Google+ is een social media platform met veel gebruikers. Na Facebook is Google+ het grootste platform en dus aantrekkelijk voor marketeers en ondernemingen om zichzelf op te profileren. Er zijn veel artikellen verschenen over Google+ en het aantal gebruikers. In het volgende artikel word uitgelegd hoe groot Google+ is en middels een onderzoek word hierover wat meer informatie gegeven. Voornaamste bericht in dit artikel was het feit dat Google+ 2x zoveel gebruikers heeft als Twitter, iets wat ik van tevoren in ieder geveal nog niet wist!

http://www.emerce.nl/nieuws/peiling-google-groter-twitter

kanttekening is wel dat het onderzoek gehouden is onder Amerikanen, als het onder Europeanen was uitgevoerd had het waarschijnlijk iets andere uitkomsten gekend en dus een andere conclusie.

5. Trends & ontwikkelingen

Google+ is nog niet heel bekend onder de Nederlandse bevolking en word nog niet optimaal gebruikt. Veel accounts hebben wel Google+ maar gebruiken het nog niet zo actief als andere social media platformen. Hieronder een kort filmpje over Google+, wat het precies inhoud en wat het voor jou als gebruiker kan betekenen.

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply