1. Statistieken platform

2. Personal branding

Foursquare is een dienst die gebaseerd is op locatie en waar de gebruiker zich bevind of ‘incheckt’. Een hele nieuwe manier van social media gebaseerd op GPS en onderlinge resultaten. Je kan inchecken op alle plekken waar je komt en je kiest zelf welke. Op deze manier bepaal jij wat de buitenwereld ziet van jou dag en waar je bent geweest. Een toevoeging op je berichten en foto’s door hier ook een mogelijke locatie aan toe te voegen. Ideaal voor het versterken van je online imago en je daglijkse bezigheden.

3. Zakelijk gebruik

Omdat gebruikers van Foursquare aangeven waar ze zijn en zijn geweest kunnen bedrijven veel relevante informatie krijgen. Bedrijven zijn onder meer de plekken waar gebruikers kunnen inchecken. Bedrijven kunnen kijken wie haar bezoekers zijn en wie in de buurt komt. Ook kan een plaats worden gemaakt waar bezoekers kunnen inchecken en strijden voor de MAJOR place. Hier kan een prijs aan gekoppeld zijn of een andere actie. Dit alles is gebaseerd op herhalingsbezoeken en vaak positief voor zakelijk gebruik en de eigen werknemers.

4. Marketing mogelijkheden

Omdat bij kan worden gehouden waar mensen zijn kunnen relevante push berichten worden verstuurd. Aan de hand van het gedrag kan worden bepaald waar iemand zich bevind en waar diegene zich mee bezig houd. Foursquare heeft een redelijk groot bereik en personen kunnen worden geclusterd aan de hand van locaties. Op deze manier kunnen er persoonlijkere en effectievere acties worden aangeboden aan gebruikers die relevant zijn. Laatste is er een nieuwe dienst geintroduceerd die de geschiedenis bijhoud en de plaatsen waar de gebruiker is geweest. Meer informatie en visuals:

http://www.emerce.nl/nieuws/foursquare-visualiseert-checkins

5. Trends & ontwikkelingen

Foursquare was eerst de enigste dienstverlener met een soortgelijke dienst, echter komt er steeds meer concurrentie en heeft Yelp al aangekondigd ook mee te gaan doen in deze concurrentiestrijd om IOS7:

http://nieuws.nl.softonic.com/yelp-gaat-de-strijd-aan-met-foursquare-in-ios-7

Ik ben benieuwd wie dit gaat winnen, mocht je nog relevante informatie hebben reply!

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply