1. statistieken platform

 

2. Personal branding

Facebook is het meest gebruikte social media platform van de wereld. Met meer dan 1 miljard gebruikers wereldwijd is dit platform dus erg belangrijk voor personal branding. In de hedendaagse samenleving hoor je er zonder facebook eigenlijk niet eens meer bij. Het leven verplaatst zich steeds meer naar het internet en hoe de gebruiker zich hier profileert is bepalend voor het beeld daarbuiten. Een facebook account kan ook worden gezien als statussymbool. Veel volgers, likes of shares geven aan hoe populair jij bent op dit platform en dus ook in ‘real life’. Ook is facebook een goed communicatiemiddel, wereldwijd kan in meer dan 70 verschillende talen met elkaar worden gecommuniceerd en misschien nog veel belangrijker: je kan gevonden worden online en bepaalt zelf wat de bezoekers te zien krijgen!

3. Zakelijk gebruik

Facebook steeds meer op zakelijk niveau gebruikt. Het is een platform waar mensen samenkomen, elkaar ontmoeten en met elkaar praten. Er word weinig zakelijke communicatie via dit platform gedaan, het is een platform voor consumenten en niet voor bedrijven. Wel kunnen bedrijven pagina’s aanmaken van hun echte bedrijf en hiermee communiceren met de consumenten. Door likes, shares en talked about kunnen bedrijven ook goed meten hoe de consument het bedrijf ervaart. Hoe meer followers de pagina heeft, hoe meer contact het bedrijf online heeft met de consument. Door goed te luisteren, de consumenten te boeien en aan het merk te binden kunnen voordelen worden behaald. Peil de behoefte van de doelgroep, filter de negatieve berichten en ga er mee aan de slag. Facebook is het meest gebruikte social media platform en voor bedrijven dus vaak het aantrekkelijkst om hun  peilen op te richten. Veel bedrijven hebben niet het geld of de materialen om te investeren in social media. Facebook is dan vaak de makkelijkste weg en word dus veel gebruikt door zakelijke gebruikers.

4. Marketing mogelijkheden

Facebook is door het groot aantal actieve accounts dus ook heel aantrekkelijk voor marketingdoeleinden. Veel consumenten gebruiken facebook dagelijks en hebben een profiel. Een profiel is niets minder dan informatie voor een marketeer. Consumenten geven hun naam, leeftijd, hobby’s en interesses aan in hun profiel. Als een bedrijf facebook juist gebruikt en veel volgers genereert is dit positief. Op deze manier weet het bedrijf goed wie tot de doelgroep gerekend mogen worden en hoe deze gebruikers het beste met relevante informatie bereikt kunnen worden.  Behoeften van consumenten kunnen goed worden gepeild en het belangrijkst de naamsbekendheid kan heel snel stijgen. Door de korte communicatielijnen en snelle correspondentie is het heel aantrekkelijk als bedrijf om te investeren in facebook en het bijhouden hiervan. Snelle resultaten kunnen worden geboekt en de investering zal zich snel terug betalen op wat voor manier dan ook. Ook is het sinds kort mogelijk om te adverteren via facebook buiten een eigen bedrijfspagina. Aan de hand van de interesses en zoekgedrag worden de advertenties aan de gebruikers aangeboden. Via deze betaalde dienst is facebook nog aantrekklijker geworden voor online marketing en krijgt de gebruiker gerichte aanbiedingen. Voor meer informatie over de nieuwste mogelijkheden op het gebied van adverteren via facebook een stuk van Peter Minkjan. In dit artikel geeft hij een duidelijke uitleg over de nieuwe vorm van adverteren, hoe het precies werkt en wat voor effect het heeft voor jou onderneming. Een toegevoegde waarde bij een overweging voor het gaan gebruiken van deze nieuwe dienst . Welke manier van adverteren het meest effect op zal leveren?

http://www.likeconomics.nl/2012/08/adverteren-op-facebook-een-compleet-overzicht/

5. Trends & Ontwikkelingen

Facebook is geregeld in het nieuws met verschillende activiteiten, zo was er onlangs de timeline die een hoop commotie veroorzaakte bij de gebruikers. Een verplichte overschakeling van elk profiel wat niet bij iedereen even goed viel. Hieronder even een fresh up over wat die verandering in de timeline nou ook alweer precies inhield. Kortom de informatie die vooraf communiceerde met het vernieuwde design.

http://nieuws.nl.softonic.com/facebook-introduceert-nieuwe-timeline

Ook is facebook eindelijk overtuigd van de werking van de #. Nadat Twitter er mee was begonnen om berichten en posts beter te bundelen op relevantie is nu ook facebook eindelijk overstag. Onder het motto ‘beter goed gejat als slecht verzonnen’ is de kogel door de kerk. Voor facebook en haar gebruikers word het nu nog makkelijker om informatie te bundelen en verbanden te leggen. Ook kunnen bedrijven nog beter behoeften peilen en inspelen op online gedrag.

http://www.rtlnieuws.nl/editienl/eindelijk-facebook-start-met

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply