Vandaag was het dan zover, een Google Engage training in Eindhoven. Deze training was bedoeld voor jonge ondernemers om ze te helpen met online vraagstukken en hoe nu precies in te spelen op de online ontwikkelingen. Een goede vriend van mij heeft sinds 1 jaar een eigen webdesign bureau en ik mocht onder zijn naam mee. Zijn bedrijf is een bureau wat zich focust op de horeca en cultuur sector. De voornamelijkste bezigheden zijn het bouwen van een website en online op weg helpen van deze klanten.

Voor de training wisten we niet precies wat we moesten verwachten maar de vergelijking engage, engagement, binden & boeien, social media? was snel gemaakt. Dit bleek echter heel anders te zijn als verwacht. De training was bedoeld om specifiek voor jou bedrijf informatie te krijgen en hulp om vooruitgang te boeken. Hoe de google tools het beste kunnen worden ingezet en hoe ik als ondernemer met de minste inspanning en investering het meeste resultaat kan boeken. Het ging hier dus zeker niet over social media maar over webstatistieken en webtools om de overall conversie van de webstie te verhogen.Tijdens de training werden we na wat algemene informatie in een beginners en gevorderden groep ingedeeld middels een test. Deze test waren wat vragen over het bedrijf en de kennis van online marketing en online tools.

Het middaggedeelte ging over specifiek informatie over Google analytics en Google adwords. Na wat bedrijven van aanwezigen te hebben behandeld als case zijn we samen ook aan de slag gegaan. Een nuttige dag met veel informatie! Zo kregen we ook te horen dat de adword campagnes die voorheen apart waren voor mobiel en vast internet nu samen gingen. De zogenaamde Enhanced campagnes leveren zo meer resultaten op en hoeven niet per definitie meer geld te kosten. Een goede kennismaking met Google en veel informatie gekregen over de online tools en efficientie hiervan.

Verder kan ik iedereen aanraden je kennis te verbreden via Google. Niet alleen zijn er veel van dit soort gratis trainingen waar beginnende ondernemers veel aan kunnen hebben. Ook kan via internet en een online leerhulp veel vooruitgang worden geboekt.google engage

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply