Deze minor heeft online marketing en de ontwikkelingen op het web mijn aandacht getrokken. Aangezien ik na de zomervakantie ga afstuderen moest ik hier wat mee doen. Bij de afstudeevoorlichting in Januari hoorde ik van de mogelijkheid om Via Berry Timmers van Starterslift af te gaan studeren met mijn eigen onderneming. Voortvloeiend uit mijn voorkennis en ervaring heb ik besloten een online marketing bureau op te zetten. Een online marketing bureau in de breedste zin van het woord: ‘search, discover and connect for the best solution’, een oplossing voor al u online vraagstukken!

De ontwikkeling van tegenwoordig is dat steeds meer mensen online shoppen. Fysieke winkels worden gebruikt om de producten te zien en te vergelijken. Deze worden vervolgens het goedkoopste gekocht op internet. De ene na de andere winkelketen valt om omdat niet goed ingespreeld word op deze online ontwikkelingen. Mijn idee is om een dienst te ontwikkelen speciaal voor de specialisten. Makkelijk, betaalbaar en snel kan een online marketing strategie worden ingericht en gebruikt. Internet en de voordelen hiervan toegankelijk maken voor alle ondernemers!

Mijn afstudeerplan is inmiddels goedgekeurd na het schrijven van een ondernemingsplan. In dit ondernemingsplan word een vooronderzoek gedaan en bepaald hoe wij het bureau gaan opzetten. De doelgroep en strategie zijn bepaald en aan de hand van dit plan kunnen we gaan starten. Ik heb veel tijd gestopt in dit portfolio, ook om zelf beter te worden met WordPress maar ook zeker om toe te voegen aan mijn portfolio als bedrijf. Alle analyse en informatie die op deze website staat zijn nuttig voor mij later,van social media analyses tot trends en otnwikkelingen op online gebied. In de zomervakantie ga ik me bezig houden met het schrijven van een boekwerk. Een bundeling van online kennis en ervaringen die het verschil gaat maken tussen ons en de concurrenten. Een vooronderzoek waar een product uitkomt gangbaar geschreven voor elke specialist. Een handvat bij het zoek naar de juiste online strategie!

Mijn afstudeeronderzoek zal bestaan uit het schrijven van een strategisch marketing plan. De dienst Diamondice bestaat nog niet en moet nog worden opgezet. Er is dus geen huidige situatie maar de hele strategie moet nog worden geschreven. Volgende week gaat het allemaal beginnen, het inschrijven bij de KvK, belastingdienst en een start maken aan een nieuwe uitdaging in mijn leven, ondernemer worden, een droom die ik al als jongetje ambieer.

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply