Culinice is een blogsite over koken die vorig jaar is opgericht. Het is een bedrijf dat is begonnen als een schoolproject door Pim Elbers op de NHTV. 4 keer per week worden er gerechten geupload door de redactie en deze worden bekeken door studerend Breda. Toen ik begon aan deze minor en kennis begon te maken met bloggen kreeg Pim hier ook hoogte van. We zijn met elkaar aan de praat geraakt en al snel kwam de vraag of ik blogger wilde worden bij Culinice. Ik heb een voorliefde voor koken en deel dit graag met de rest van de wereld en ik kreeg op deze manier de kans om actief met het bloggen bezig te zijn en goed te leren werken met het CMS-systeem WordPress. Voor mij telt 1+1=2 dus mijn beslissing was snel gemaakt, klik op de onderstaande link en zie mij als chef!

http://www.culinice.com/author/rene-mureau/

De foto’s worden gemaakt door een echte voedselfotgraaf en we maken uiteraard de gerechten zelf. 1 keer per maand hebben we een redactievergadering waar de planning en gerechten worden besproken. Het gaat eigenlijk heel goed al vanaf het begin. De Likes stromen binnen, steeds meer mensen kennen Culinice en gebruiken het als kookblog. We hebben op de NHTV Awards zelfs de prijs gewonnen van ‘best new concept 2013′. Ik ben er bijna vanaf het begin bij en ben van plan om dit nog wel even te blijven doen. Het is niet de manier van bloggen zoals ik deze minor ben gewend maar de content is in de vorm van een recept, ingredienten, beriedingswijze en benodigde materialen. Door te bloggen bij Culinice ben ik vaker gebruik gaan maken van WordPress en ben ik steeds vertrouwder geworden met het dashboard. Veel opties, instellinge en pluggins heb ik middels deze weg geleerd en dit heb ik toegepast in mijn verdere portfolio.

Ben je benieuwd naar een aantal recepten van mij check de website:

http://www.culinice.com/recipe-type/

Hou hem vooral ook in de gaten want er volgen steeds meer recepten, de een is nog lekkerder dan de andere!

BANNER_CULINICEBOEK_BESTELLEN2Ook is vorige week ons eerste boek in lancering gegaan! Een klein kookboekje bedoeld voor studerend Breda. De recepten  uit het boekje zijn allemaal terug te vinden op de website maar het is een bundeling van smaak, creativiteit en liefde. Je kan het boek al proberen voor €9,95, te bestellen via de website.

Ook ben ik nu met Pim bezig om een actie te organiseren op Avans bij 750 Likes. Dit om ook publiek van de Avans op de website te krijgen en niet alleen via de NHTV. Van alle bloggers ben ik op dit moment de enige van Avans en dus de beste ingang om dit te regelen. Het staat nog in de kinderschoenen maar we zijn er mee bezig, hou de kantine in de gaten en wie weet kom je ons binnenkort tegen.

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply