Social media platformen worden steeds meer gebruikt. Steeds meer mensen verplaatsen hun leven online en het is de kunst deze bezoekers op de juiste manier te bereiken voor ene bedrijf. Goed inspelen op de behoeften van de bezoekers en relevante vermakelijke content bieden. Engagement is een woord dat steeds meer word gebruikt door marketeers. Bezoekers interesseren voor het bedrijf of de content. Social media maakt de resultaten ook goed meetbaar d.m.v. likes, shares en volgers.
Het boeien van het publiek is het belangrijkst. Vermakelijke, relevante content bieden die de bezoeker activeert. De bezoeker krijgt een positief beeld van het bedrijf en zal haar gaan volgen via social media. Een blijvende relatie aangaan met de gebruiker is hierbij het einddoelen. De gebruiker blijven boeien en klantloyaliteit genereren voor het merk. Storytelling is een nieuwe manier waarop de bezoekers meegenomen worden in het verhaal van het bedrijf. Een goede manier om de doelgroep te bereiken en te interesseren. Wil jij meer informatie over storytelling en de essentie hiervan zie dan het volgende artikel op newmediabrains.

http://www.newmediabrains.com/news/25/37/Publiek-binden-en-boeien/

Het volgende filmpje geeft hier nog een iets andere kijk en toevoeging op:

Social media word ook steeds meer gebruikt om de meningen te peilen en in te spelen op behoeften. Door crowdsourcing kan de doelgroep gericht worden bereikt en snel reactie worden gegeven op ontwikkelingen of situaties. Door de bezoekers voorop te stellen en haar tevredenheid hoog in het vaandel te hebben staan behoud het bedrijf haar positieve imago. Oplossingen worden geboden en er word echt naar de klant gelusiterd. Social media word dus steeds belangrijker voor marketeers, niet alleen voor naamsbekendheid en de meetbaarheid hiervan maar ook een vorm van aftersales waarin voldaan kan worden in onduidelijkheden van de consument. Meet waar je doelgroep mee bezig is en speel er op in, dit is de beste manier om een positief resultaat te behalen voor je onderneming.
In dit online portfolio heb ik veel verschillende social media platformen uitgewerkt om een goed beeld te hebben van welk platform voor welk doeleinde het best te gebruiken is. Ik heb gekeken naar de specificaties per platform en de mogelijkheden voor gebruik voor personal branding, zakelijk gebruik en marketing. Zo word er onder andere gekeken naar de gebruikers, het bereik en de advertentiemogelijkheden. Een toevoeging voor elke bezoeker die voor de keuze staat social media platformen te gebruiken, vergelijk hier welke het beste is voor jou!

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply