Wat is het? Hoe gebruik ik het? En hoe verdien ik er geld mee?

Affiliate marketing is een vorm van marketing via internet. Een adverteerder probeert met zijn advertenties zoveel mogelijk traffic te genereren. Hier komt de affiliate(partner) in beeld. Een affiliate heeft een website met hierop advertenties van adverteerders, als er uit het doorlinken van deze bezoekers een verkoop of lead uitkomt word de affiliate beloont met geld! Kortom een affiliate word met zijn website een soort tussenhandelaar waarbij hij traffic via een link genereert naar een andere website.

Veel bezoekers van je website betekend dus met affiliate marketing vaak ook meer inkomsten. Bekende voorbeelden van affiliate sites zijn vergelijkingssites of cashbacksites.
Adverteerders(webshop) willen het product aan de man brengen en laten affiliates de promotie verzorgen in de vorm van reclamebanners, tekstlinks of formulieren. Deze plaatst de affiliate op zijn/haar website en elke lead of verkoop die vanuit deze doorverwijzing volgt levert de affiliate commissie op in de vorm van pay per lead en pay per sale. Ook krijgt de affiliate een beloning voor de traffic die hij bezorgd aan een website. Pay per click is een beloning van een x bedrag per click op de advertentie, vaak word de x berekend door de gemiddelde uitgaven van een bezoeker die word doorverwezen naar deze website. Het is dus eigenlijk best simpel, verwijs bezoekers door en creëer extra traffic voor een website en verdien er geld mee. Vanaf je luie stoel met relatief weinig werk en goed anticiperen geld verdienen via het internet, wat past er nu beter in het leven van een student in de minor Online Marketing!

Author: René Mureau Genre:
Rating

Leave a Reply